0332.238.80.80
  0554 708 80 80
Kategoriler
Organik Gıdalar
Para Birimi Seçimi
  • Organik%20Buğday%20Ezmesi
Organik Buğday Ezmesi
Ürün Kodu : 962
65.34 TL   +Kdv
Gramajlar
300gr


Bu ürün Organik ve sertifikalı olup 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa 18/08/2010 tarihli ve 27676/2010 numaralı ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’e uygun olarak üretilmiştir.


https://www.anadolununozu.com/kurumsal/organik-urun-sertifikalarimiz

Organik Buğday Ezmesi

Diğer İsimleri : Triticium Vulgare, Wheat  

Botanik Bilgi : Birçeneklilerdendir.  Ekilişi ile biçilişi arasında 3 ay geçen saplarının içleri boş, çiçekleri başak şeklinde olan bir bitkidir.Bir çok çeşitleri vardır.Yemişlerine buğday denir. İçeriği : İçeriğinde B vitamini ve karbonhidratlar vardır. Bunlar, tanelerin kepeğindedir. Bu nedenle buğday unu ne kadar çok kepekli, yani esmer olursa, o derece faydalı olur.

Buğdayın faydaları Nelerdir?

Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur.Çimlendirilmiş buğday tanesi yendiğinde veya suyu içildiğinde zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir ve teskin eder.

Tüm tahıl ürünleri gibi buğday da çoğunlukla karbonhidrattan oluşur.Buğdaydaki toplam karbonhidrat içeriğinin % 90'ından fazlasını nişasta oluşturduğu için bitki türleri arasında karbonhidrat bakımından oldukça zengindir.Nişastanın sağlık üzerindeki etkileri, kan şekeri seviyelerinin etkisini belirleyen sindirilebilirlik ile ilgilidir. Yüksek sindirilebilirlik, bir yemekten sonra kan şekerinde sağlıksız bir artışa neden olabilir ve bunun özellikle diyabetli insanlar için sağlık üzerinde zararlı etkileri olabilir.

Protein Bakımından Zengindir.Proteinler buğdayın kuru ağırlığının % 7 ila 22'sini oluşturur. Glüten büyük oranda protein içerir ve toplam protein içeriğinin % 80'ini oluşturur. Gluten, buğday hamurunun benzersiz esnekliğinden ve yapışkanlığından dolayı ekmek yapımında çok kullanışlı hale gelen özelliklerden sorumludur.

Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur. Çimlendirilmiş buğday tanesi yendiğinde veya suyu içildiğinde zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir ve teskin eder.

 Vitaminler ve Mineraller Bakımından Zengindir.Tam buğday, birçok vitamin ve mineral bakımından zengindir. Buğdayın mineral miktarı çoğu tahıl tanesinde olduğu gibi yetiştirildiği toprağa bağlıdır.Selenyum: Bu önemli elementin vücut üzerinde önemli fonksiyonları vardır. Buğdayın selenyum içeriği toprağa bağlıdır. Manganez: Kepekli tahıllar, baklagiller, meyve ve sebzelerde yüksek miktarlarda bulunan manganez, fitik asit içeriği nedeniyle tam buğdaydan az miktarda emilebilir. Fosfor: Bu diyet minerali vücut dokularının bakımında ve büyümesinde önemli bir rol oynar.Bakır: Önemli bir temel element olan bakır, batı diyetinde genellikle düşük miktardadır. Bakır eksikliği kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Folat: B vitaminlerinden biri olan folat, f olarak da bilinir. Zenginleştirilmiş buğday unu, yukarıdaki besinlere ek olarak iyi bir demir, tiamin, niasin, kalsiyum ve B6 vitamini kaynağı içerebilir.

Kolon Kanseri Riskini Azaltır.Kolon kanseri en yaygın sindirim sistemi kanseridir. Gözlemsel çalışmalar, tam tahıl da dâhil olmak üzere kepekli tahılların tüketimini kolon kanseri riskinin azalmasıyla ilişkilendirmiştir.Yapılan bir çalışmaya göre, düşük lifli diyet yapan kişilerin daha fazla lif tüketerek kolon kanseri riskini % 40 oranında azaltabileceği görülmüştür.Sonuç olarak, kepekli buğday lif bakımından zengindir ve kolon kanseri riskini azaltan antioksidanlar ve bitkisel gıdalar içerir.

Bağırsak Sağlığını GüçlendirirTam tahıllı buğday, kepek içinde konsantre olan çözülmeyen lif açısından zengindir.Çalışmalar, buğday kepeği bileşenlerinin bağırsaklardaki bazı yararlı bakterileri besleyerek düzenli olarak işlev görebileceğini göstermektedir. Buğday kepeği, sindirim sisteminden geçmek için sindirilmemiş yiyeceklerin süresini kısaltabilir. Yapılan bir çalışma, kepeklerin çocuklarda kabızlık riskini azaltabildiğini göstermiştir. Yine de, kabızlığın altında yatan nedene bağlı olarak kepek yemek her zaman etkili olmayabilir. Bunlara ek olarak, buğday tohumu yağı; uzun enerjili, doymuş, oktacosanol adı verilen ve kas enerjisini artıran bir yağ alkolü bakımından zengindir. Bu nedenle, sporcular için buğday tohumu yağı şiddetle tavsiye edilir. Egzersiz sırasında kişiye enerji ve oksijen verir.

Buğday da hangi vitaminler var?

Buğdayda B gurubu vitaminleri ile bir mik- tar E vitamini bulunur, C ve D vitaminleri bu- lunmaz.

Buğday en çok hangi maddeyi içerir?

Buğday da yaklaşık olarak %66-76 oranında karbonhidrat, %6-22 oranında protein bulunur. Ayrıca B1 vitamini açısından önemli bir kaynaktır. Demir ve çinko minerallerini de içerir.

Buğdayda Enerji Nedir?

Spesifik enerji ise ürün başına kullanılan enerji miktarını ifade etmektedir. Buğday üretiminde spesifik enerji 10.52 MJ kg-1 olarak bulunmuş olup, bir kg buğday üretmek için gereken enerji miktarının 10.52 MJ olduğu tespit edilmiştir. Net enerji değeri ise 8237.90 MJ olarak belirlenmiştir.

Bu ürün için taksit yapılmamaktadır.
Ürün Etiketleri
Organik Buğday Ezmesi
BENZER ÜRÜNLER
Yeni Sezon Ürünü
  
  
Organik Buğday Ezmesi
  
  
Organik Buğday Yarması(Unlu)
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.