0332.238.80.80
  0554 708 80 80
Kategoriler
Organik Gıdalar
Para Birimi Seçimi
  • Doğal%20Teff%20Tohumu
Doğal Teff Tohumu
Ürün Kodu : 945
145.25 TL   +Kdv
Yeni Sezon Ürünü


Bu ürün Organik ve sertifikalı olup 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa 18/08/2010 tarihli ve 27676/2010 numaralı ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’e uygun olarak üretilmiştir.


https://www.anadolununozu.com/kurumsal/organik-urun-sertifikalarimiz

Teff Tohumu-TEFF

Teff Tohumu Nedir?

Teff, bir tahıl türüdür. Dünyanın en ufak tahıl tanesi olma özelliği taşır. Çapı bir milimetreden küçüktür.Taf ve khakshir isimleriyle de bilinir.Ana vatanı Kuzey Etyopya’dır.Beyaz, kahverengi ve kırmızı olmak üzere 3 farklı renk çeşidi vardır. Beyaz renkli teff tohumunun tadı kestaneye, kahverengi olanınki ise fındığa benzer. Kırmızı renkli olan demir bakımından zengindir.Teff tohumunun en çok kullanıldığı alan ekmek yapımıdır. Etiyopya’da, Etiyopya ekmeğinin yapımında kullanılır. Ayrıca gevreklere ilave edilir.Son yıllarda glutensiz makarna ve ekmek yapımında da kullanılmaktadır.Yüksek besin değerine sahiptir. Kalsiyum açısından zengindir. İçeriğinde kalsiyumun yanı sıra demir, fosfor, tiamin, alüminyum ve bakır bulunur.1 fincan pişmiş teff tohumu kalori ve besin değerleri:252 kcal kalori10 gr protein6 gr yağ50 gr karbonhidrat123 mg kalsiyum7 gr lif5 mg bakır20 mg sodyum17 mg demir2 gr manganez içerir.

Teff Tohumu Nasıl Kullanılır?

Kinoa tariflerini teff tohumuna da uyarlayabilirsiniz.Teff tohumu genellikle ekmek yapımında kullanılır.Kurabiye, kek, makarna ve bisküvi yapımında kullanılır.Çorbalara kıvam arttırıcı olarak katılır.Haşlandıktan sonra salatalara ilave edilir.Pilavı yapılabilir.Ayrıca çay olarak da tüketilir.Teff tohumunun en yaygın kullanım şekli yoğurtla karıştırılıp tüketilmesidir. Peki teff tohumu yoğurtla nasıl kullanılır? 1 tatlı kaşığı teff tohumunu haşladıktan sonra 1 kase yoğurda katarak tüketebilirsiniz.Son olarak şunu belirtmeliyiz ki; teff tohumu kullanımı kinoa gibi kolay değildir. Kinoa pişirildiğinde tane tane olurken teff tohumu yapışır. Bu sebeple daha çok hamur işleri yapımına kullanılır.

Teff Tohumu Faydaları Nelerdir?

1) Protein DeposudurTeff tohumu faydası oldukça fazladır.Teff tohumu protein bakımından diğer tahıl türlerinden daha zengin bir besindir.1 fincan pişmiş teff tohumu içerisinde 10 gram protein barındırır.Protein hücrelerin onarımını ve gelişimini destekler.Teff tohumunun içerisindeki amino asitler enerji seviyesini destekler. Sporcular ve kendini bitkin hissedenler için iyi bir tercihtir.

2) Kemikleri Güçlendirir.Teff tohumu içeriğindeki kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirerek osteoporozla mücadele eder.İskelet yapısını korur.Kalsiyum dişlerin zayıflamasının önüne geçer.Teff tohumunun kalsiyum içeriği neredeyse süttekiyle aynıdır. Süt alerjiniz varsa kalsiyum kaynağı olarak teff tohumunu tercih edebilirsiniz.

3) Sindirim Sistemini DesteklerGeçmişten günümüze teff tohumu bağırsakları hızlandırmak için kullanılmıştır.Teff tohumunun müshil etkisi vardır.100 gram teff tohumunda 8 gram posa bulunur. Bu özelliği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olur.Kabızlık ve şişkinlik gibi sorunları ortadan kaldırır.Prebiyotik özelliği vardır. Bu sayede bağırsak florasını iyileştirir.

4) Ödem Attırıcı Özelliği VardırTeff tohumu çayı ödem atmaya yardımcı olur.Ayrıca düzenli olarak tüketildiğinde yağ yakımını hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur.

5) Kan Şekerini DüzenlerTeff tohumu içeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde kan şekerini düzenler. Kan şekerinin aniden yükselmesinin ve düşmesinin önüne geçer.Teff tohumu manganez bakımından da zengindir. 1 fincan pişmiş teff tohumu günlük ihtiyaç duyulan manganez alımının yüzden 100’ünden fazlasını karşılar. Yapılan araştırmalara göre; manganez glukoz toleransını iyileştirmeye yardımcı olur.Hem yüksek besin değeri hem de kan şekerini düzenleme özelliği sayesinde diyabet hastaları için iyi bir seçimdir.

6) Anemi Hastalığına Karşı EtkilidirTeff tohumu içeriğindeki demir sayesinde anemi ile mücadele eder.Anemi hastalarına düzenli olarak teff tohumu tüketmeleri önerilmektedir.Demir eksikliğinin en önemli belirtileri zayıflık, kas krampları, baş ağrısı ve baş dönmesidir. Teff tohumu demir eksikliğini gidererek bu şikayetlerin tümünü ortadan kaldırır.

7) Kalp Sağlığını KorurTeff tohumu kalp sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir. İçeriğindeki B6 vitamini sayesinde sağlıklı damarları korur.Düşük sodyum içeriği ile kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

8) Doğal Bir Ağrı KesicidirTeff tohumu fosfor açısından zengin bir besindir. 1 fincan pişmiş teff tohumu günlük alınması gereken fosfor miktarının yüzde 30’unu karşılar.Fosfor hormonları dengeleyerek ağrıların azalmasına yardımcı olur.Bu bakımdan teff tohumu özellikle romatizmal hastalıklardan muzdarip kişiler için iyi bir besindir.Regl dönemlerinde de kramp ve kas ağrılarını azaltır. Ayrıca içeriğindeki bakır sayesinde enerjiyi arttırır.Dolayısıyla regl dönemlerinde ağrı ve halsizlik hisseden kadınlar tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

9) Çölyak Hastaları İçin UygundurÇölyak glüten hassasiyeti sebebiyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Çölyak hastalığına sahip kişiler ömürleri boyunca glüten içermeyen besinleri tüketmek zorundadır. Bu durum hem tüketebilecekleri besin sayısını azaltır hem de kişilerin gereksinim duyduğu besin değerlerini alamamalarına sebep olabilir.Teff tohumu içeriğindeki vitamin, mineral ve bileşenler ile besin değeri çok yüksek, sağlıklı bir yiyecektir.Gluten içermez. Dolayısıyla çölyak hastaları tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.Ayrıca teff tohumunun alerjiye sebep olma riski düşüktür. Bu özelliği nedeniyle alerjik bünyeler tarafından da kullanılır. Ancak yine de ilk etapta küçük bir miktarda denemekte ve vücudun verdiği tepkileri takip etmekte yarar vardır. Ciddi alerjik reaksiyonlar yaşıyorsanız teff tohumu tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

10) Kolon Kanserine Karşı KoruyucudurTeff tohumu antioksidan değeri yüksek bir besindir. C vitamini bakımından zengindir. Tüm bu özellikler kansere karşı bir bariyer oluşturur.Yapılan araştırmalarda teff tohumunun özellikle kolon kanserine karşı etkili olduğunu gözlenmiştir.Yine yapılan araştırmalarda teff tohumunun kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı ortaya konmuştur.Bu gelişme teff tohumunun sağlıklı bir besin olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır.

Teff tohumu yan etkileri var mıdır?

Bu kadar çok fayda saydıktan sonra ilk akla gelen bu soru oluyor.Teff tohumu diğer tohum türleri gibi sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Ancak hemen her besinde olduğu gibi belirli miktarlarda tüketilmelidir.Tohumlar için genel olarak önerilen tüketim miktarı günde 2 tatlı kaşığıdır.Teff tohumu dozunda tüketildiği sürece bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi yoktur.Ancak teff tohumu çayı çok fazla tüketildiğinde bağırsak düzenini bozabilmektedir.Özellikle piyasada zayıflatma vaadiyle satılan teff tohumu çaylarının içerisinde başka maddeler yer almaktadır. Bu maddelerin çeşitli zararları olabilir.Uzmanlar teff tohumu çayından ziyade teff tohumunun kendisinin tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.Teff tohumu emziren anneler kullanabilir mi? Teff tohumunun çocuklar, gebeler ve emziren annelerde kullanımı üzerine yeterli bilgi yoktur. Bu nedenle emziren annelerin doktor onayı almadan teff tohumu tüketmesi önerilmemektedir.

Teff Tohumu Zayıflatır Mı?

Teff tohumunun en ilgi çeken özelliği zayıflamaya yardımcı olmasıdır. O zaman teff tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır hemen açıklayalım.Protein bakımından zengin bir besin olduğundan uzun süre tok tutar. Bu açıdan kilo vermeye yardımcıdır ve kilo kontrolü sağlar.Son dönemin en popüler ürünlerinden biri zayıflatma vaadiyle satılan teff tohumu çayıdır. Ancak diğer zayıflama çayları gibi teff tohumu çayı da uzmanlar tarafından önerilmemektedir. İçeriğindeki çeşitli etken maddeler dolayısıyla teff tohumu çayının faydadan çok zarar verebileceği üzerinde durulmaktadır.

Teff gluten içerir mi?

Teff, buğday ürünlerinden çok daha düşük glisemik indekse sahiptir. Ayrıca glutensiz olması sebebiyle glutensiz beslenen herkes adına adeta tariflerde kullanılması için bulunmaz bir nimet konumunda

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır. Bu site Bloğumuz ve ürün açıklamalarımız  genel bilgilendirme için tasarlanmıştır.-Kesinlikle tıbbi yardım, tıbbi tanı, ya da tıbbi tedavi amaçlı değildir.-Diyet ya da egzersiz rejiminde herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuza veya diğer sağlık birimlerine danışmalısınız..  Bu site Bloğumuz ve ürün açıklamalarımız  genel bilgilendirme için tasarlanmıştır.-Kesinlikle tıbbi yardım, tıbbi tanı, ya da tıbbi tedavi amaçlı değildir.-Diyet ya da egzersiz rejiminde herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuza veya diğer sağlık birimlerine danışmalısınız.

Bilgilendirme:Ürünlerde uyguladığımız  indirimli ve kampanyalı satış fiyatları Bayi ve satış mağazalarımızda geçerli değildir.


Bu ürün için taksit yapılmamaktadır.
Ürün Etiketleri
teff tohumutef tohumu ne işe yarargulutensiz teffteff unu
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.