0332.238.80.80
  0554 708 80 80
Kategoriler
Organik Gıdalar
Para Birimi Seçimi
  • Bakla%20Unu
Bakla Unu
Ürün Kodu : 480
58.80 TL   +Kdv
Yeni Sezon Ürünü
Gramajlar
450gr


Bu ürün Organik ve sertifikalı olup 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa 18/08/2010 tarihli ve 27676/2010 numaralı ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’e uygun olarak üretilmiştir.


https://www.anadolununozu.com/kurumsal/organik-urun-sertifikalarimiz

Bakla Unu-Broad Bean Flour

Aslen Kuzey Afrika ve Güney Batı Asya kökenli olan, ülkemizde daha çok Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde Nisan ayı sonundan itibaren çıkmaya başlayan bakla, semt pazarlarında bolca ve uygun fiyata bulunmaktadır. Doğu ve iç bölgelerde çok fazla üretilmediğinden yeterince tüketilmese de, bakla bizim yemek kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Taze bakla, taze fasulyeye benzer bir görünümdedir ve aynı şekilde yemeği yapılır. Kışınsa tıpkı kuru fasulyede olduğu gibi içinden çıkarılmış, kurmuş taneleri yemek veya meze (fava) yapılarak tüketilir. Baklanın protein, vitamin ve mineral değerleri kırmızı ete yakın görülüyor, bu bakımdan vejetaryenlerin ve et yemesi uygun olmayanların bu eksikliği bakla ile kapatabilecekleri düşünülüyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen baklanın, kanser oluşumunu önleme, kanserle mücadele etme konularında etkin olduğu da uzmanlar tarafından altı çiziliyor.

Baklanın besin değeri nedir?

1 fincan, 100 gram bakla;193 miligram potasyum,41 miligram sodyum,31 miligram magnezyum,18 miligram kalsiyum,5 miligram demir,58 miligram B9 vitamini(folat ve folik asit),8 miligram C vitamini,261 miligram manganez,73 miligram fosfor,10 gram lif,7 gram karbonhidrat,60 gram protein,43 gram yağ,06 miligram bakır,128 miligram B1 (tiamin),2 miligram B3 (niasin),09 miligram B2 (riboflavin),47 miligram çinko içeriyor.

Bakla nelere iyi gelir?

Bağışıklık sistemine,Rahim akıntısı ve iltihabı önlemeye,Kan değerlerinin dengede tutulmasına,Kanserli hücre oluşumunu önlemeye,Serbest radikalleri yok etmeye,Osteoporozu önlemeye,Rahatça uyku uyumaya,Göz sağlığını korumaya,Vücutta leke oluşumunu önlemeye,Dişleri güçlendirmeye,Kalp ve damar hastalıklarını, felci önlemeye,Beyin sağlığını ve işlevlerini korumaya,Böbreklere,Romatizmal rahatsızlıkları önlemeye,İdrar yollarını temizlemeye,Parkinson hastalığını önlemeye,Balgamı rahatça dışarı atabilmeye iyi gelir.

Bakla, bağışlık sistemini güçlendiriyor.C vitamini, vücutta beyaz kan hücrelerinin üremesi, artmasını teşvik eder, bu da bağışıklık sisteminin güçlenmesi anlamına gelir. Bakla gibi bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin tüketilmesi; soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Bakla içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudun hastalıklara karşı direncini artırır. Bu bakımdan balgam söktürücü, öksürüğü giderici ve aslında tüm üst solunum yollarının sağlığını destekleyici özellik gösterir.Bakla, serbest radikallerle savaşıyor.Serbest radikaller, vücudun hastalıklara karşı direncini düşüren, hücrelere hasar veren organizmalardır. Antioksidanlar ve manganez gibi mineraller bakımından zengin beslenen kişilerde serbest radikallerin etkisin daha düşük oluyor. Bakla da, bol miktarda manganez ve dolayısıyla da antioksidan içeriyor, serbest radikallerle savaşıyor. Bu sayede kanser ve diğer hücresel hasardan kaynaklı hastalıkları önlüyor.

Bakla tüketecek olanlara öneriler

Şeker hastaları bakla tüketmeden önce doktorlarına danışmalılar ya da haftada 1 kez küçük bir porsiyon şeklinde bakla tüketmeliler.Bazı kişiler bakla tükettikten sonra idrarlarının rengi koyulaşır ve gözlerin beyaz bölümleri sarı renk alır. İşte bu durumda “favaizm” adlı rahatsızlıktan bahsedilir. Bu hastalık ölümle bile sonuçlanabilecek ciddiyettedir. Bu bakımdan ilk kez bakla yedikten sonra bu belirtilerin olup olmadığı takip edilmelidir.Bakla, pişirildikten sonra tazeliğini korumak konusunda biraz hassas bir sebzedir. Bu bakımdan baklayı günlük olarak pişirmek ve aynı gün tüketmek doğru olur. Çünkü 1 ya da birkaç gün bekleyen bakla, karaciğeri yorabiliyor.Baklanın 7 yaş altındaki çocukların tüketimi için pek uygun olmadığına dair görüşler vardır. 7 yaşından sonra tüketmekte fayda var.Aşırı bakla tüketimi gaz ve hazımsızlık sorunlarına yol açabilir. Haftada bir öğün, 1 porsiyon bakla tüketmek yeterli olacaktır.

Bu ürün için taksit yapılmamaktadır.
Ürün Etiketleri
Bakla Unudoğal baklakatkısız bakla unubakla yemeği
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.